Nyheter och tips

Vårfina krukor

Idag är det en underbar vårdag och vad passar inte bättre än att passa på att göra lite vår- och påskfint i krukor och fönsterlådor.
I år blev det en lilagul pensé med ett svart öga - helt underbar tycker jag. För att få en lite påskigare känsla valde jag att göra en krans av björkris att lägga i både i krukan vid entrén samt i fönsterlådorna. Påskriset som jag har bundit med en silverfärgad myrtentråd är ris som låg och skräpade på gräsmattan - perfekt för då blev det lite vårstädat åxå :)


Hur gjorde jag då?

Jo jag började med att städa trädgården på gammalt björkris som låg och skräpade samt några mossbeklädda grenar som fallit ner från vår hassel.
Gjorde sedan en liten bukett av några björkriskvistar som jag fäste med en silverfärgad myrtentråd som jag sedan byggde på så att det blev en avlång björkrisgirlang som var tillräckligt lång för att räcka runt krukan eller blomlådan. Gjorde girlangen till en krans vars ändar jag sedan fäste några varv med myrtentråden. Sen var det bara att lägga den på plats.
Påskris, myrtentråd och sekatör
Påskriset fästs med myrtentråd
Lång ranka med påskris

Oftast blir det ris över som hamnar i komposten men denna gången fick det bli en snygg risbukett som jag fäste på mitten med myrtentråd och lindade en bit pärltråd runt. Denna kreation passade jättefint i en av mina blomkrukor. Så här blev det.

Bukett av påskris med pärlor och myrtentråd
Påskkruka med påskrisbukett


Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: CtTL83 (motverkar spam)
Inga kommentarer
Logga in