Blomsterarrangemang med blomsterfakir

Vad är en blomsterfakir

Skapa fantastiska blomsterarrangemang med en blomsterfakir, ett verktyg där du enkelt fäster snittblommornas stjälkar på eller emellan blomsterfakirens spetsar.

Blomsterfakir har funnits i många år och är vanlig i bl.a. Japan. Blomsterfakiren kallas även Kenzan eller Ikebana. En blomsterfakir är en tyngre metallform med vassa spetsiga metallpinnar på toppen.
Tyngden är till för att hålla arrangemanget stående. Ju större blomsterfakir man beställer desto fler taggar innehåller blomsterfakiren och man kan därav göra större arrangemang då man får plats med fler blommor.

Hur använder man en blomsterfakir

Stora grenar eller blommor med större stjälkar kan man enkelt trä på spetsarna. Tunnare stjälkar kan man få trä emellan spetsarna eller att man tar flera tunna stjälkar och sätter ihop som en bukett och lindar stjälkarna med lite floristtejp för att bilda en tjockare stjälk som man sedan enkelt fäster. Man kan även ta hjälp av en bit tjockare stjälk som man fäster i blomsterfakiren och sedan trär man den tunnare stjälken i den tjockare stjälken.

Det finns många bra youtubefilmer som visar hur man kan arbeta med en blomsterfakrir.

Blomsterfaikir istället för oasis

Blomsterfakiren har funnits i många år men har kommit i skymundan när oasisen, den gröna stickmassan kom ut på marknaden. Fördelen med en blomsterfakir jämfört med oasis är att man kan återanvända blomsterfakiren gång på gång vilket är både mer ekonomiskt och miljömässigt bättre.
Ytterligare fördelar med blomsterfakir jämfört med oasis är att man kan göra väldigt små och rena dekorationer som kan stå själva med hjälp av tyngden från blomsterfakiren, blomsterfakiren är liten och nätt och blir en fin dekoration i sig jämfört med den mjuka gröna oasisen.
Blomsterfakir

Filtrera bland våra kategorier

Visar 1-5 av 5 artiklar
Blomsterfakir 40 mm
89 kr
Lägg i kundvagnen
Blomsterfakir 40 mm
129 kr
Lägg i kundvagnen
Blomsterfakir 50 mm
159 kr
Lägg i kundvagnen
Blomsterfakir 60 mm
199 kr
Lägg i kundvagnen
Blomsterfakir 70 mm
259 kr
Lägg i kundvagnen
Logga in