Kransmakarens integritetspolicy

Vi på kransmakaren anser att din personliga integritet är viktig och vi arbetar ständig för att skydda dina personuppgifter på bästa möjliga sätt vid användningen av våran tjänst.
Kransmakarens integritetspolicy beskriver nedan hur och vad vi samlar in och hur vi använder dina personuppgifter. Nedan beskriver vi dina rättigheter som kund samt vad du förbinder dig till i samband med ert godkännande av vår integritetspolicy som sker i samband med ett köp hos eller på annat sätt överlämnande av personuppgifter till kransmakaren.se.


Personuppgiftsansvarig

Kransmakaren.se (Eva Johansson) Organisationsnr: 7901226303
V. Uggelsäter Högfälterud
661 92 Säffle
Telefonnr: 073-9094059 E-post: info@kransmakaren.se

Vilka personuppgifter samlas in och hur anväds dessa?

Personuppgifter samlas in genom att du som kund själv lämnar dem till oss, tex. genom en beställning på vår webbsida Kransmakaren.se, prenumererar på vårt nyhetsbrev, skickar SMS, MMS och/eller e-postmeddelande till oss. Vissa uppgifter samlar vi in genom cookies för att kunna hantera ditt köp och ge dig som kund en smidigare och bättre användarupplevelse i butiken, för att vi ska kunna mäta och förbättra webbplatsen samt för annonsering.

För att kunna hantera en order kan kransmakaren behöva överlämna en eller flera av era personuppgifter till tredje part, tex andra sammarbetspartners, personuppgiftsbiträden samt leverantörer av kort- och kommunikationstjänster, transportbolag mfl. Informtionen som överlämnats till tredjepart får endast användas för kransmakarens beställda tjänster. Inga personuppgifter kommer att säljas vidare till tredje part.

Vid en registrering och/eller beställning godkänner du Kransmakarens köpvillkor och integritetspolicy som innebär att vi lagrar och använder dina personuppgifter i verksamheten för att kunna fullgöra en rättslig förpliktelse, kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra ändring av din order samt utskick av nyhetsbrev om ni givit oss medigande om detta.

De personuppgifter vi kan få tillgång till är:
Personnummer / födelsedatum / organisationsnummer (beroende på vilken betalmetod man valt vid köp)
- Namn
- Adress
- Leverans- och faktureringsadress
- Telefonnummer
- E-postadress
- IP-nummer
- Köp-, betal historik
- Orderhistorik

Kundkonto - En samlad plats för era personuppgifter.

Alla kunder får automatiskt ett kundkonto när man genomför ett köp på Kransmakaren.se. På kundkontot kan du logga in och se dina personuppgifter, byta lösenord, redigera personuppgifter, se din orderhistorik, returärenden mm. På kundkontot har ni även möjlighet att avregistrera er från nyhetsbrev, begära ut en fil med de personuppgifter som finns sparade på er samt att begära att bli helt borttagen från vårt register.

Om ni har uppdaterat någon av följande personuppgifter efter registrering eller vid första köpet kommer de gamla personuppgifterna att sparas på orderhistoriken för respektive order, faktura, retur, reklamation eller återköp.

Följande personuppgifter kan vara sparade på ert kundkonto

- Personnummer / födelsedatum / organisationsnummer (beroende på vilken betalmetod man valt vid köp)
- Namn
- Företagsnamn
- Adress
- Leverans- och faktureringsadress
- Telefonnummer
- E-postadress
- IP-nummer
- Köp-, betal historik
- Orderhistorik

För att kransmakaren ska kunna hantera era beställningar

I samband med en beställning och handläggning av order från er sammarbetar vi med olika tredjepartsleverantörer. Vid besällningen genomförs betalningen via någon av våra externa betaltjänstleverantörer och när ordern är packad skickar vi era leveransuppgifter till vårt externa TA-system som vi skriver ut fraktetiketter och bokar transporten med.

Följande personuppgifter registrerar ni som kund vid betalning till vår tredjepartsleverantör:

- Personnummer / födelsedatum / organisationsnummer (beroende på vilken betalmetod man valt vid köp)
- För- och efternamn
- Postadress
- Postnummer
- Ort
- Telefonnummer
- E-post

Följande personuppgifter skickas till tredjepartsleverantören vid utskrift av transportetiketter och bokning av transport:

- För- och efternamn
- Postadress
- Postnummer
- Ort
- Telefonnummer
- E-post
 -Ordernummer.

När transporten är bokad får kransmakaren tillbaka från tredjepartsleverantören ett kollinummer som skrivs ut på erat kundkonto ("Mina sidor") samt i mejl som skickas ut när ordern är skickad. Via detta kollinummer kan ni följa er order.

Laglig grund: För att vi ska kunna leverera er order enligt köpeavtalet behöver vi samla in ovanstående uppgifter. Inget köp kan genomföras om dessa uppgifter inte finns.
Tid vi enligt lag sparar uppgifterna: Ovanstående personuppgifter och orderhistorik måste vi enligt bokföringslagen spara i minst 7 år.

Enligt lag

Enligt lagkrav, domslut eller myndighetsbeslut, tex bokföringslagen och penningtvättlagen behöver följande personuppgifter sparas.

- Namn-
- Personnummer / födelsedatum / organisationsnummer
- Postadress
- Postnummer
- Ort
- Telefonnummer
- E-post och Betalningshistorik
- Orderhistorik

Laglig grund: Denna insamling av personuppgifter krävs enligt lag. Inget köp kan genomföras om dessa uppgifter inte finns.
Tid vi enligt lag sparar uppgifterna: Ovanstående personuppgifter och orderhistorik måste vi enligt lag spara i minst 7 år.

Vid kontakt med kundtjänst

För att vi ska kunna hjälpa er på bästa möjliga sätt när ni kontaktar oss, antingen via telefon, e-post, SMS, MMS eller via sociala medier, kan behörig personal hos behöva ha tillgång till era personuppgifter, ert kundkonto, orderhistorik mm för att kunna svara på era frågor.

Frågor som kan uppkomma:
- Retur / reklamation av en order.
- Söka upp en försändelse som inte kommit fram.
- Tekniska problem som gör att ni som kund inte kan lägga en beställning, logga in på mina sidor mm
- Uppgifter om köp eller köphistorik
- Frågor och rådgivning innan och efter köp.

Följande personuppgifter kan behanlas vid supportärenden:

- Personnummer / födelsedatum / organisationsnummer (beroende på vilken betalmetod man valt vid köp)
- Namn
- Adress
- Leverans- och faktureringsadress
- Telefonnummer
- E-postadress
- IP-nummer
- Betal- och frakt historik
- Orderhistorik
- Ordernummer
- Kundnummer
- Er korrespondens (via e-post, SMS, MMS eller sociala medier)

Dina rättigheter som kund

Tillgång till en lista med mina personuppgifter?

Hos kransmakaren.se kan ni under ”Mina Sidor” begära att få ut en kopia på de personuppgifter som finns sparade på er som kontohavare/kund. Kransmakaren kommer att inom 5 arbetsdagar, räknat från dagen ni skickade in begäran, mejla en länk till personuppgifterna. Mejlet kommer endast skickas till den e-postadress som finns registrerad på det kundkontot som begäran kom ifrån. Länken är giltig i 7 dagar.
Kransmakaren.se handlägger max 1 begäran i månaden / kundkonto.

Att bli borttagen?

Hos Kransmakaren.se kan ni via ”Mina Sidor” begära att bli borttagen ur kransmakaren.se system.
Kransmakaren kommer inom 5 arbetsdagar, räknat från den dagen ni skickade in begäran, hantera er begäran och ni kommer att bli meddelad via e-post när borttagningen är utförd.
Viss kund- och orderinformation kan av bokföringsmässiga skäl inte tas bort förrän efter en viss tid, se nedan.

Uppgifter som kan raderas från ordermottagningssystemet direkt vid begäran:

- Bloggkommentar
- Artikelbetyg
- Bevakning av artikel
- Nyhetsbrev
- Artiklar sparade i varukorgen.

Uppgifter som kan raderas först efter 7 år efter senaste händelsen pga bokföringslagen.

- Uppgifter i kundprofil – Tidigast 7 år efter senaste order, retur, reklamation eller återköp
- Faktura – tidigast 7 år efter senaste fakturan utfärdades
- Orderhistorik – tidigast 7 år efter senaste ordern lades
- Retur – tidigast 7 år efter senaste returen färdigställdes
- Återköp – tidigast 7 år efter senaste återköpet färdigställdes
- Reklamation – tidigast 7 år efter senaste reklamationen färdigställdes

Kransmakaren raderar automatiskt kunder i ordermottagningssytemet som:

- Registrerat sig men inte lagt en order inom 3 år och 2 måndader
- Inte har lagt en order, retur, återköp eller reklamation inom 7 år och 2 månader.

Mejl kan komma att skickas ut till samtliga berörda kunder innan och efter borttagning.

Avregistrera sig för nyhetsbrevsutskick

Ni kan när som helst avregistrera er från våra kommande nyhetsbrevsutskick via "Mina Sidor" eller direkt via ett nyhetsbrev i länken som är placerad längst ner i meddelandet.

Att bli bortglömd från tredjepart

Kransmakaren hjälper er att bli bortglömd ur kransmakarens egna interna system enligt riktlinjer med vår integritetspolicy och gällande bokföringslagar. Ni som kund har i vår integritetspolicy tagit del av och godkänt denna policy och förstår att kransmakaren inte kan hantera att bli bortglömd från tredjeparts leverantörer ang. betalleverantörer. Ni kontaktar själv vald betalleverantör för att bli bortglömd då ni kan ha inlett fler affärsrelationer med denna betalleverantör via andra webbplatser.

Klarnas dataskyddspolicy och kontaktuppgifter

Försäljning av bolag

Vid en eventuell försäljning av kransmakaren eller vid samgående med annat företag eller organisation kan vi komma att dela dina personuppgifter med våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och även lämnas vidare till bolaget nya ägare.

Vid incident

Om en incident uppstår ska Kransmakaren snarast men senast 24 timmar efter att personuppgiftsincidenten upptäckts informera er om incidenten. Kransmakaren kommer även att tillge er all nödvändig information som behövs för att incidenten ska kunna rapporteras till tillsynsmyndigheten samt vara behjälplig med att utreda incidenten så långt ni som kund skäligen kan kräva. Kransmakaren åtar sig att vidta skäloga åtgärder för att förebygga ytterligare 0incidenter.

Externa länkar på webbplatsen

Externa länkar till andra webbplatser förekommer på kransmakaren. Kransmakarens integritetspolicy innefattar endast personuppgiftsbehandlingen på denna webbplats. Om ni väljer att länka er vidare till en extern webbplast rekomenderas ni att ta del av deras integritetspolicy. Kransmakaren ansvarar inte för externa webbplatsers hantering av personuppgifter.


Ändringar i integritetspolicyn

Kransmakaren förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy om detta krävs för att upprätthålla legala eller tekniska skäl. Alla ändringar kommer att publiceras på denna webblats

Ni kan ta bort medgivanden

Ert medgivande till nyhetsbrevsutskick via e-post kommer att registreras i kransmakarens databas. Vilka medgivanden ni har accepterat hos kransmakaren.se kan ni se om ni loggar in på "mina sidor". Behörig personal hos kransmakaren kan via administrationsgränssnittet logga in på ert kundkort och se vilka medgivanden/avtal ni har ingått. Ni kan även på "Mina sidor" ta bort medgivanden.