Gör din egna granrisboll

Oasisklot med Granris - Steg för Steg

Material:

  • Ett oasisklot
  • Färskt granris
  • Vatten
  • Eventuellt dekorationer (t.ex. små julkulor, kottar, band eller ljus)

Instruktioner:

  1. Förbered Oasisklotet: Börja med att blötlägga oasisklotet i vatten tills klotet är genomfuktat. Detta ser till att granriset får tillräckligt med fuktighet och håller längre.

  2. Klipp Granriset: Använd en trädgårdssax eller sekatör för att klippa granriset i önskad längd,

vanligtvis mellan 10-15 cm om det är ett större klot. Vid mindre klot kan det räcka med 5-8 cm beroende på hur vid granrisboll du vill ha. Skrapa eller dra av barret längs med kvisten på den biten som ska stickas in i oasisklotet.


3.     Stick in Granriset: Börja med att sticka in granrisbitarna i oasisklotet. Fortsätt tills hela klotet är täckt med granris. Se till att fylla alla utrymmen så att klotets ursprungliga form inte syns.

4.    Lägg till Dekoration: Om du vill kan du nu dekorera ditt granrisklot med t.ex. små julkulor, kottar eller band. Fäst dem bland granriset så att de inte faller av.

5.     Placering: Placera ditt färdiga oasisklot med granris på en skål, tallrik eller direkt på bordet. Om du vill kan du även hänga det med hjälp av ett band eller en uppghängningskedja.

6.     Vård: För att förlänga livslängden på ditt arrangemang, spraya granriset med vatten då och då för att hålla det fuktigt.

Ett oasisklot med granris är en fin dekoration som kan anpassas efter alla smaker och stilar. Det är enkelt att göra och skapar en festlig atmosfär i alla hem under vintersäsongen.

Visar 1-12 av 12 artiklar
Logga in