skafttråd spoltråd myrtentrådSkafttrådar och Spoltråd i flera färger

I blomsterbranschen använder vi flera olika typer av metalltrådar beroende på vilka arbeten som ska utföras.

När blomsterarrangemang, buketter och brudbuketter ska skapas behöver man ibland beroende på vilken sorts blomma
man väljer att ha i arrangemanget att tråda stjälkarna så att de ska hålla sig stadiga i buketten / blomsterarrangemanget 
och för att de inte ska gå av.
Snittblommor med tunna sköra stjälkar behöver stadgas upp så att de kan sättas ner i stickmassan / oasisen utan att gå av, snittblommor med ihåliga stjälkar stadgas också upp så att stjälken blir stadigare samt så att inte blomman "nickar" (hänger ner).

Rosor trådar man som oftast upp när man framförallt gör brudbuketter där rosen som oftast har en central roll både i grupp eller ensam, detta för att kunna fästa rosen ordentligt i buketthållaren men också för att rosen inte ska gå av eller "nicka"

Det finns olika tjocklekar på skafttråden och vilken tjocklek man behöver beror på hur stark och stor blomman och stjälken är.
Till tunnare och mindre blommor används tunnare tråd och vid grövre och större blommor använder man en tjockare ståltråd.

Vid trådning av kranstillbehör så som kottar mm används oftast en tjockare ståltråd (från 1.2 mm och uppåt) beroende på storleken på kotten.
Tjockare ståltrådar är starkare och går därför enklare att sätta ner i kransstommar och andra material som är "trögare" att tränga igenom.

Spoltråd är en smidig ståltråd på rulle som är väldigt smidig att arbeta med när man tillverkar kransar av olika slag. Tråden är stark och håller materialet på plats när man arbetar. Färgen man väljer beror oftast på vilken färg materialet man binder med har.

Myrtentråd är en tunnare metalltråd på rulle som också används vid kransbinderi och pyssel av olika slag. Denna tråd är mycket tunnare än spoltråden och ännu mera lättarbetad och passar bra till tex tunnare och små kransar och pyssel.

Filtrera bland våra kategorier

Visar 1-30 av 30 artiklar
Blomtråd / Skafttråd. 1,65 mm. 20 st
39 kr
Lägg i kundvagnen
Blomtråd / Skafttråd.1.60 mm,  2,5 kg
239 kr
Lägg i kundvagnen
Myrtentråd, brun. 100 g
49 kr
Lägg i kundvagnen
Myrtentråd, brun. 50 g
39 kr
Lägg i kundvagnen
Myrtentråd, grön. 100g
49 kr
Lägg i kundvagnen
Myrtentråd, grön. 50g
39 kr
Lägg i kundvagnen
Silvertråd, 0,4mm. 1kg
225 kr
Lägg i kundvagnen
Spoltråd, brun, ca 100 g
25 kr
Lägg i kundvagnen
Spoltråd, grön, ca 100 g
25 kr
Lägg i kundvagnen
Trådställ med 4 fack
599 kr
Lägg i kundvagnen
Logga in