Provrör och vaser

Provrör för snittblommor är små behållare eller miniatyrvaser som används till att sätta ner enstaka snittblommor i. Dessa provrör är vanligtvis gjorda av glas eller plast och är utformade för att innehålla en liten mängd vatten, vilket är nödvändigt för att hålla blommorna fina. Provrören finns i olika storlekar beroende på blomtypen och deras användningsområde.

Användningen av provrör i blomsterarrangemang möjliggör en större flexibilitet i designen. Man kan placera blommorna på ett sådant sätt att det ser ut som om de svävar eller är utspridda i arrangemanget, vilket kan vara svårt att åstadkomma med traditionella metoder. Detta gör det möjligt för bl.a. florister och blomsterkonstnärer att skapa mer unika arrangemang.

Dessa provrör kan också användas i bröllop och andra evenemang där blommor används på ett innovativt sätt, som att hänga dem från taket, placera dem på väggar mm. Eftersom varje blomma har sitt eget vattenförråd, bevaras deras fräschhet och livslängd bättre än i större vattenbehållare där stjälkarna kan trängas.

Filtrera bland våra kategorier

Visar 1-11 av 11 artiklar
Logga in