Stickmassa / Oasis Ideal i gruppen Krans & Floristtillbehör / Oasis Stickmassa / Oasis Block hos Kransmakaren.se (1140-oasis)
Stickmassa / Oasis Ideal
Stickmassa / Oasis Ideal

Stickmassa / Oasis Ideal

39 kr
Köp 3 st eller fler för 34.00 kr/st
 
Lägg i kundvagnen
  •  Fri frakt över 600 kr
  •  Snabba leveranser
Artnr: 1140-oasis
Skickas från kransmakaren inom:  1-3 vardagar

Stickmassa / Oasis

Oasisblock till snittblommor i storleken 23 x 11 x 8 cm.

Stickamssan är ett lättformat material tillverkad för blommor som behöver vattendra.
Fördelen med stickmassablock är att man själv, med hjälp av en vass kniv, enkelt kan skära ut den storleken man behöver. Att kniven ska vara vass är mest för att det ska bli fina snittytor.

Gör så här:

1.Skär ut önskad storlek av stickmassan. Om det tex. är en kruka du ska fylla med stickmassa så måtta till storleken först och finjustera stickmassan sen så att den passar krukan utan att det blir för trångt. Överbliven stickmassa förvaras torrt och mörkt till ett annat tillfälle.

2. Lägg stickmassan i ett rymligt kärl så att hela stickmassan ryms, ca 5 min. Låt stickmassan sjunka av sig själv, när den har sjunkigt är den klar att använda. Trycker man ner stickmassan i vattnet så kan det bildas luftutrymme inuti stickmassan som gör att blommorna inte kan dra till sig vatten.

3. Se till så att stickmassan kommer ända ner i botten på krukan så att den kommer åt vattnet som samlas där.

4. Forma stickmassan upptill som en kulle, ca 2 cm över kanten, så att du kan sticka blommor runtom hela krukan. Lämna lite utrymme vid kanten av krukan så att det är lätt att fylla på med mera vatten.

5. Fyll på med vatten och börja med blomsterarrangemanget.

Nedan kan ni titta på en demonstrationsvideo över hur man går till väga för att blötlägga oasisen ordentligt. Det är viktigt att oasisen blir väl fylld med vatten så att inga torra bubblor inne i oasisen bildas som gör att blommor ej kan dra vatten.
Filmen är på engelska och gjord av tillverkarna till oasiprodukten.

Leverans och frakt

Skickas från kransmakaren inom:  1-3 vardagar

    Tillbehör

    Andra köpte även

    Logga in